fredag 1 januari 2010

Vintergatan.


Här lyser solen idag, på årets första dag men med ett vinterkallt ljus och tankarna går till att nu måste vi vara tålmodiga, vi trädgårdsmänniskor. Hur svårt är det inte att inte veta hur de har det där under snön, våra älsklingar och när får vi se dem spira igen. Dagarna sniglar sig fram och timmarna framför brasan är många och långa av längtan till våren och de nya fröutmaningarna. Men det är ju förstås nu som allting är på bästa vis, sommarblommorna i den planerade blomlådan förnimmas och alla plantorna är välväxta och jämnstora i drömmen utan missöden som förra sommarens plantor blev drabbade av. Alla mina såkrukor under snön med förra årets buskar och perenner lovar mycket och utan att ha facit trollar tankarna bort allt elände och jag hoppas på ett gott nytt odlingsår 2010. Jag hoppas även på att vi ses på STA´s sommarmöte i Blekinge eller på Trädgårdsmässan i Älvsjö, men än så sova björk och ljung, ros och hyacinter, än så är det lång till vår innan de i blomning står, ta det bara lugnt så ses vi till sommaren.

7 kommentarer:

 1. Ingen sol här, snön har vräkt ner hela natten och hela dan, nu räcker det faktiskt. Ja, allting är perfekt i våra drömmar. Och jag känner mig ännu inte redo för våren, behöver vila mera och planera en del. Har i dag roat mig med att titta på pelargoner och fuchsior i Rockdalas nya katalog.
  Ha det gott framför brasan!

  SvaraRadera
 2. God fortsättning på det nya året!!! /Ruben

  SvaraRadera
 3. Hej o god fortsättning på det nya året! Mmmm, jag tycker nog förståss att det är rätt skönt med ett vintertäcke över trädgårdens rabatter än så länge... Har verkligen haft ett sabbatsår när det gäller planteringar och det är först nu planerna inför 2010 börjat ta form! Börjar försiktigt väcka mina mårbacka med lite vatten och ljus. Snart åker drivbänken in i vardagsrummet. Tänker envist fortsätta med tomatplantor och egenodlad lavendel, rosmarin, basilika och timjan.
  Lycka till med nytt odlarår! Ser fram emot att se vad som dyker upp i dina krukor o rabatter!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag tror att det här är mitt första besök här! Spännande!

  Jag botaniserer just nu bland marknadens växtbänkar för inomhusbruk samt fröer och sånt. Härligt!

  SvaraRadera
 5. Hej! Sitter mitt uppe i ett skolarbete och hamnade på din blogg, så jag tänkte passa på att säga att den ser fin ut! Ha det gott! Hälsningar Caroline

  SvaraRadera
 6. Ja, du Marianne än får vi vänta:) Fast jag tycker att det är rätt skönt. Tror växterna ligger väl skyddade under snön och vilar. Visst kan man drömma om stora fina och knubbiga plantor som man ska driva upp...tills man kommer ihåg hur de brukar se ut..fast det är väl också lite av tjusningen med odlingen. Så du tänker dig till Älvsjömässan. Flera år sen sist jag var där. Kanske dags igen:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. håller på med en plantering med växter från Sydafrika och bland alla mina sökningar på lika växter hamnade jag på din blogg. På fredag ska arbetet vara inne så nu är det bäst jag fortsätter! Ha det så fint!

  SvaraRadera