söndag 10 januari 2010

Knäckebrödsbak


Kylan håller i sig i våra trakter ca -20 och då får det blir bakning inomhus istället för att vara ute och frysa, en liten promenad blev det, vid lunch men mesta tiden i helgen har vi faktiskt varit inne och eldat i ugnen. Nu har jag en helt vanlig ugn men ni vet vad jag menar....det blev ca +25 inne när väl baket var avklarat så då gick det bra att öppna upp till vårt uterum utan att frysa i soffan. Jaha! "Knäcke"bröd är väl lite för mycket att säga men några bitar blev hårda och andra blev lite mjuka men smaken var det inget fel på, och det var mitt första försök! Inspirationen fick jag från en hemsida om surdegsbröd, Sara bakar, tror jag och det var så mysiga bilder och då fick jag en ide om att testa på, receptet blev väl inte alls som originalet då alla ingredienserna inte fanns hemma men ganska nöjd är jag med resultatet ändå. Havsaltet med örter och vitlök kom till användning, jag gjorde lika Ernst efter ett program i somras, "en gå bort present" som jag har behållit själv och den kom ju nu väl till pass. Förvaringen av bitarna är en annan historia men jag provar mig fram med plåtlåda eller papperspåse, den jag hittade hemma var kompostpåsen, oanvänd förstås men ändå ganska oaptitlig, godispåse skulle passa bättre men var köper jag det? Nu är glada julen slut, slut, slut och julegranen ska vi kasta ut på onsdag, ni håller väl på traditionerna, det gör jag.

1 kommentar:

  1. Hembakt bröd är alltid gott och varmt och skönt blir det.

    SvaraRadera