lördag 30 januari 2010

Nu har startskottet gått!


Vi åkte en tur till den stora staden Gävle på förmiddagen idag och stannade vid Jula. Här är mitt reafynd, halva priset på växthushyllan, 99kr!
Kul, när jag äntligen lyckas med att handla på rea, så var det inte alls dagen före för att trädgårdsvär(l)den svänger, det vet vi ju. Jag betalade för förra årets påse med 18 liter jord, 56kr, hutlöst! Men det var ju snökaos och att åka till en ytterligare trädgårdshandel var inte på kartan. Nu är penseérna sådda, några av fjolårets tagetes och en Gloxiniasort från Impecta. Annars på hyllan finns det några omkrukade Agapanthus, hottentottliljor, fläckiga tofsliljor och gammeldaxa liljor som jag sådde/delade förra året. Ute yr snön om husknuten och bastun väntar, ha en bra helg allihop.

5 kommentarer:

 1. Vilken lycka att du fått börja ditt vårbruk. Det enda jag ska så är agapanthusfrön som jag fått. Vet du när det är dags och hur de ska behandlas?

  SvaraRadera
 2. Hallå, vilka vårkänslor jag får idag av att surfa runt på bloggarna och läsa om fröer och planer. Superskoj!

  Marit

  SvaraRadera
 3. Jo här har vårbruket också startat, lite försiktigt visserligen och snö har vi fått mer utav - massor.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Nog fick vi vinter allt. Inte har jag börjat sått något än...känns väldigt avlägset. Ska faxa iväg frö beställningen ikväll. Kanske kan jag få lite lust senare...man blir ju lite lite inspirerad av alla bloggar som börjat;)
  Ha det riktigt gott!

  SvaraRadera
 5. Här brukar jag titta innan jag plarear en ny frösådd, listan visar om fröet gror i mörker eller ljus, i värme eller kyla.E bra start är hälften vunnet.Agapanthus campanulatus L V (GA-3)http://www.algonet.se/~sta-bod/frosida.htm
  jag sådde mina Agaphantus utan någon tillsats, och så ska sådden vara utan täckning, i mycket ljus och värme.

  SvaraRadera