söndag 30 augusti 2009

Planteringshöst.

Så var man igång igen, med plantering försåss! Vilken härlig tid det är, plantor finns det gott om efter alla frösådder i våras och vattnar gör det på beställning uppifrån. Här är mitt nya torvparti, "Woodland" så kallat, Torvblock i ring, fyllt med kompostjord, torvjord, rhododendronjord och hästskit och så alla plantorna. Parasollblad, Astilboides tabularis, Aurikel mix, Allium cernum, flavum mm. sp. Paradisea liliastrum, paradislilja. Arisaema triphyllum, kobrakalla. Meconopsis forrestii, M. betonicifolia. Zigadenus elegans, grönlilja. Helleborus, julros. Så, nu tar jag inga fler, för det är ju kanske fullt för hur mycket orkar ni med att läsa, kanske jag kan nämna Cortusa matthioli 'Alba' men nu håller jag de andra för mig själv så ni blir nyfikna och kommer igen. Träd finns också, kastanj, alm, rönn, magnolia, prydnadsapel, rönnsumak. Oj! nu måste jag ta det lugnt och vila på tagenterna! Forrest Garden till alla.

4 kommentarer:

 1. Meconosis forestii, M. betonicifoia, för en som inte kan plantor, vad är detta?? Kobrakalla var en tuff blomst, (den fick jag träff på) du har så himla mycket spännande i trädgården, räknar med att du har kollat upp tåligheten, men vilken växtzon bor du i? Jag bor i fyra men har intrycket av att du bor bättre till, stämmer det? Sitter förresten för säkert hundrade gång sista månaden och äter en hallonpaj, ditt recept från Land har snart blivit en klassiker i min bekantskapskrets :)

  SvaraRadera
 2. Vilken fart du har, nya grejer i trädgårn hela tiden. Roligt!

  SvaraRadera
 3. Ursäkta stavfel, det ska vara Meconopsis forestii och Meconopsis betonicifolia, den sista är den blå bergsvallmon och en nära släkting. Förstår att du inte får fram bilderna på Google när de är felstavade, lycka till.
  Jag bor i zon 4, tycker om att prova på lite olika växter, fyndar varje år på STA-växtmarknaen

  SvaraRadera
 4. Här har det minsann hänt massor sen jag var in!
  Vilken härlig dusch dina blommor fick. Mina skulle behöva en likadan behandling.
  Sippan var otroligt söt och vilken färg sen!
  Läst om alla dina växter, ojojoj säger jag. Vilka mängrer med nya växter. Kan inte bli annat än fint!!
  Ha det gott

  SvaraRadera