måndag 3 augusti 2009

Klematis från öst.


Får jag presentera 'Ilka' en klematis från Kivistik som jag beställde genom STA i Dalarna. Ja! vår STA-krets heter ju Dala/Gästrike och har det mesta av sina aktiviteter planerade i Falun med omnejd och det är lång resväg för oss i Gävle så det är ganska sällan vi kommer oss för att åka. Men det blåser nya vindar för vi har haft besök i Valbo av både ordförande och sekreterare i föreningen för att få igång en pseudoförening i Gävle, en liten blindtarm kanske man kan säga. Och det blir ju toppen att kunna få del av berömt bra föreläsningar om älsklingsämnet trädgård, det blir något för oss att få uppleva i höst, eller kanske en liten studiecirkel om växternas latinska namn. Ja nog ska vi ha roligt fastän sommaren sticker sin kos, sen inte nu, för vi har haft sol i dag och klematis(arna) är som finast. Tror ni att jag vågar flytta den medans den blommar? Har ju mitt "Vattenhål" att plantera runt, bara byggnät blir ju lite tunt, gräva är ju sunt!

2 kommentarer:

 1. 'Ilka' är jättefin men vänta med att flytta den till efter blomningen. Kul med er trädgårdsförening, jag har flera vänner från dina trakter som är med i STA Dala/Gästrike. Konstigt att det inte redan finns någon förening i Gävle, en så pass stor stad.

  SvaraRadera
 2. Vilken fin klematis. Inte har du frösått den?
  Jag har kollat på greveklockan och jag blev lite fundersam när den blommade att den blev lite högre än den jag hade sett på bild när jag beställde fröer från STA men ibland beror det ju ochså på var den växer men jag har ändrat namnet och jag får ändra på etiketten ochså. Dom är ju ganska lika. Greveklockan vad jag kan se har ju ett ännu lägre växtsätt.
  Men denna är ju fin ändå.

  Tack för att du uppmärksammade mig på det.
  Ha det gott

  Gunilla

  SvaraRadera