söndag 23 augusti 2009

Packat och klart!


Ett, tu tre så var min "raised bed" klar i helgen, men visst känns det i kroppen att man har tagit i och det sitter väl i ett tag som träningsvärk, men på det sköna viset, man känner sig lite vissen bara. I botten ligger det vanlig sten i olika storlekar under marknivå för dränering. Sen läggs första lagret, lasangelikt, med kantsten och därefter ett 5 cm tjockt lager med jord, torv, hästskit och lite benmjöl utöver kantstenen också!
Nya kantstenar överst och så planteras växterna efter en riktg genomvattning. Hittade några nya på STA-växtmarknaden i Vikmanshyttan på lördagen, är inte riktigt säker på att alla klarar av det skuggrika läget eller man kan säja att jag har inte stenkoll på hur mycket sol som kommer åt stenpartiet men jag vågar prova ändå, då växterna var som nästan hittade, pengamässigt. Namnlapparna står kvar i planteringen för jag ska skriva ner dem på en lista, sen, men jag kommer ihåg Lewisian, Campanula tommasiniana, Daphne mezereum 'Alba', men nu är det för mörkt att springa ut och se efter namnen så det får vara för ikväll. Några pärlhyacinter har börjat om igen med att skjuta nya skott så jag delade några och ploppade ut dem i hela landet, Fjärilsliljan har grott i år så den fick en plats i halvskuggan också. Man tager vad man haver sa........och så håller vi tummarna för att nästa år blir extra blomrikt.

3 kommentarer:

  1. Hästskit ja, gör väl susen. Så fint med dom "platta" kantstenarna, nu ser jag fram mot plantningen :)

    SvaraRadera
  2. Oj, vad du har jobbat, inte undra på om du får träningsvärk. Blir kul att se hur rabatten utvecklas, har aldrig sett denna form av odling tidigare.

    SvaraRadera
  3. Vet inte vad min daglilja heter, tror jag har köpt den på trädgårdsmässan för ganska många år sen.

    SvaraRadera