onsdag 26 augusti 2009

Frösamlandet som kom av sig...

Härligt himmelsblå är himmelsippan, Anemone trulifolia och den sista blomman är nu borta, kvar har jag fått fröliknande små smulor, två syns även i blommans mitt undra om den går att föröka med frö. Jag vet att den ska delas för att få nya små plantor men min är fortfarande i en hel bladrosett så jag tänker försöka med "fröna". Alla vill ju ha en bit av den så fort de får syn på den, en riktig "habegärsväxt". Annars har jag tagit in flera olika sorters växtfamiljers frön, Meconopsis, Delphinium, Trollius, Ranzania japonica Dianthus mfl. Men så kom regnet tillbaka och då går det inte att samla frön, kanske mina Podophyllum hexandrum som är som stora röda plommon går att ta in men nu tar jag rast både i frösamlandet och grävandet, jag njuter i kväll av regnets smatter mot rutan, simma lugnt.

3 kommentarer:

 1. Förstår att himmelsippan är populär, vilken underbar blå färg.

  SvaraRadera
 2. Här blommar himmelssippan just nu med två nya blommor. Skall kolla mer noggrant om det blir några frön (om det inte är för sent på säsongen)
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Vilken fin sippa den skulle jag gärna ha.
  Kärleksörten förökar jag med att ta in blommor och sätta i vatten då bildar den rötter och sedan sätter jag den i kruka på svalt ställe för vintern. Sedan är det bara att plantera ut på våren. Nya plantor.

  Ha en trevlig helg

  Gunilla

  SvaraRadera