fredag 7 augusti 2009

Fotokonst!


Visst är det väl en konst att ta bra foton, ja men bland blir det så här konstigt, att det blir bra alldeles av sig själv. Lite konstnärligt det blev i alla fall med "suddet" på detta kort av dubbelblommande riddarsporre och den rödbladiga, gulblommande Lysingen som annars jag bara vill riva bort för dess fula färgkombination. Underligt! som om det var just därför, som just detta kort blev speciellt, kanske för att de, lysingsblommorna, vill få vara kvar i min rabatt och den får vara det men i reducerat antal, den sprider sig fort och när den få minsta chans. Men "vem vet..inte jag...vem vet kanske du". Riddarsporren är från Thompson&Morgans frökatalog, ’Pagan Purple’, jag tar varje år frön men det är osäkert om jag fått några som är dubbla inte vad jag minns ialla fall. Korsar sig troligtvis med de andra Delpinium så de enkla är dominanta i anlagen och därav fröplantornas ovilja att bli lika modern, tror jag.

5 kommentarer:

 1. Kul att lyckas bara så där med fotograferingen:)
  Oj så mycket jag missat sen sist!
  Klematisen ser jätte fin ut. Har du sått den från frö?

  SvaraRadera
 2. Fin färgkombination tycker jag. Mina riddarsporrar är så gott som överblommade tyvärr. Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Nej, jag har köpt klematissticklingar från Tallin, Kivistik. Den dubbla blommar dubbelt så länge, också...börjar ju senare.

  SvaraRadera
 4. Marianne
  Har tänkt på dig ett tag nu men inte kommit till skott med att höra av mig. Du frågade om himmelssippan och om den fick frön. Måste erkänna att jag inte vet hur det är med den saken men någonstans i bakhuvudet finns detta med att den förökas genom delning. Har också haft stjälkarna med blomrester stående i rabatten men aldrig sett några småplantor.
  Din bild på riddarsporren är verkligen fin.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Ett riktigt mästerverk//Britt

  SvaraRadera