onsdag 19 augusti 2009

Pelargonernas vila.

Så vackra är väl aldrig pelargonerna som nu när höstvilan nalkas. Norrlandspelargonen här är så speciell i sin blomning, eller hur en sort som bara måste sparas i pannrummet i vinter. Jag har tagit några sticklingar för ifall om den inte skulle klara källarfukten. Hur gör ni så här års med era pellisar? Funderar på att sätta om några i balkonglådor ute och ställa ner lite senare innan kylan kommer.


4 kommentarer:

 1. Har haft många av favoriterna i växthuset hela sommaren. Är mest förtjust i vildpelargoner. Rosenknoppspelargonerna står på trappan under tak.
  I slutet av september åker pelargoner och fuchsior in i växthuset och där får de stå, med värmevakt, tills i början av november då de hamnar i källaren. Pelargonerna under belysning och fuchsiorna i det mörka vedförådet.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Min svärfar är en elak en... men av någon anledning så gillar hans trädgård sin stränga ägare! Hel sonika så drar han upp pelargonerna, skaka av jorden från rötterna, tar ett snöre och hänger upp dem i källartaket! Vad sägs om denna metod?
  Själv kör jag det vanliga racet... men jag glömmer av den där enstaka vattningen :( Jag behöver en väckarklocka på månadsbasis!

  SvaraRadera
 3. Mina pelargoner får stå kvar ute länge än, det dröjer väl innan frosten kommer? Förvarar dem ljust och så kallt som möjligt. En del får övervintra i rumstemperatur. Jag har inte jättemånga pelargoner.

  SvaraRadera
 4. Mina får stå ute ett tag till. Säger som Inger att frosten kommer väl inte än?
  Sen åker dom ner i källaren. Utan extra belysning till mars nästa år, har dom tur kan de få en skvätt vatten om jag kommer ihåg. Dom minsta eller nyaste skotten får stå i tvättstuge fönstret. Vattnas sparsamt.
  Varje år när det är dags att ta in dom så blommar de som finast.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera