tisdag 7 april 2009

Vintergäck

Som jag har spanat efter mina små solar, Eranthis hyemalis 'Aurantiaca' och nu kommer en liten men knappt, ser ni att blomman inte har någon stjälk alls, hoppas att den växer av regnet som likt en dimma sprejas ut här i kväll. Ett tag fick jag för mig att de var helt utdöda, ve´och fasa men nu visar det sig att jag hade fel tur var väl det för jag älskar dessa vårens budbärare. Jag har sett att en Estnisk fröfirma har av en vit sort och hur jag ska komma över en påse av den blir intressant att följa...eller den dubbla 'Flore Pleno' kan vara värd en insats att jaga ifatt. Kanske finns det redan en sådd där ute i min trädgård för någon som jag vill ha ena våren har jag redan skaffat, gissa vad man kan bli förvånad i början av maj när groddar av efterlängtade arter plötsligt tittar upp i mina krukor. Vårminnet kan vara att jag önskar mig något men bortglömt är att jag fick tag i lyckofröerna på sommaren samma år. Glad Påsk önskar jag alla.

3 kommentarer:

 1. Vintergäck planterade jag i höstas. Hoppas hoppas den snart dyker upp i min trädgård:)
  Visst blir man glad när det gror i krukorna! I år har jag sått fler pereener än vanligt. Så det ska bli spännande...fast jag är ganska otålig;)
  Glad påsk önskar jag även dig!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig jag älskar dessa små. Såg att de var på väg upp, så i morgon hoppas jag att jag kan se dem. En vit sort låter intressant.
  Glad Påsk vill jag önska dig//Britt

  SvaraRadera
 3. Den vitblommade vintergäcken står också högt på min önskelista, men de gula är fina de också.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera