söndag 20 februari 2011

Vad har vi här då?


Japansk Gerbera, Leibnitzia anandria, är en ny bekantskap och jag har inte den minsta tanke varför jag beställde denna för mig ganska tama växt. Har varit ut på nätet och kollat runt, ser bara utländska sidor men någon har ju förmedlat fröerna då påsen var från STA, men troligen var det upptäckarlusten som tog över och så kom den hem hit. Ja ha, nu är det ganska kallt idag och några plusgrader kommer det inte att bli den närmsta tiden så...och utprickling bör ske snarast om jag tittar i den knökfulla såkrukan, det får bli inne i miniväxthuset i uterummet och en och en i såkrukor eller finns det några tips från publiken?! Hoppas på fina täta tuvor med många stjärnögda ljusa blommor i varje. Jord då? Tror på vanlig trädgårdsjord, det tog ju sig bra på någon vecka bara i sådden i såjord och utan täckning av fröerna.

6 kommentarer:

 1. Den som ändå hade ett frostfritt uterum! Lycka till med omplanteringen.
  I förra inlägget efterlyste du fler tips på bladlusmedel. Detta brukar fungera bra hos mig:
  Kokar 5 dl vatten med 2 dl såpa.
  Blandar i 2,5 dl rödsprit. Späder 1 dl av blandningen med drygt 5 dl vatten när jag behöver använda medlet.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Nu är både din och Lailas lus medel avskrivna:)
  Oj så det gros hos dig. Dom ser ut att trivas!
  Ang. skott av Hoyor tror jag att de flesta blommor tas bäst på våren. Så gör jag iallafall.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Ibland beställer man frön utan att veta vad tanken var bakom det.... men oftast blir man glatt överaskad och väldigt nöjd :=)
  Ha en skön avslutning på helgen!

  SvaraRadera
 4. Tack för ditt recept Laila, det kommer säkert till pass! Hoyorna kanske också får plats men efter alla pelargonsticklingar...

  SvaraRadera
 5. Hej Marianne, du har en award att hämta på min blogg.
  Ha de gott!

  SvaraRadera
 6. Trevligt att hitta dig! Jag har beställt alldeles på tok för många frön i år....det kommer att bli riktigt trångt inomhus innan jag kan flytta ut dem i mitt lila växthus.
  Må så gott!

  SvaraRadera