söndag 6 februari 2011

Vårvärme inne.


Idag var solen framme och värmde upp luften i uterummet det var tropiskt, hög luftfuktighet och värme slog emot mig när jag öppnade upp dörrarna, dit ut. Vi kom hem vid ett, efter en härlig vinterutflykt i kälkbacken med barn och barnbarn så därför var hetluften innestängd/utestängd i vår alldeles egna kuvös och välde in i resten av huset. Det står en massa olika krukväxter där nu igen efter att julgranen slängts ut och miniväxthuset är fullt med nya sådder, alla väl vattnade. Pelargonerna är klara för omplantering och beskärning, det finns gott om nya skott att ta sticklingar av, för många kanske men de måste ju få en chans eller hur. Citronträdet behöver en uppfräschning, lite beskärning och ny jord får se om det kan bli till nästa helg för den här bara försvann när jag blinkade till och sen var den över...

8 kommentarer:

 1. Det ser verkligen härligt ut med ditt uterum! Så många spännande krukor! Min citron behöver nog Också tas om hand. Har du någon speciell jord till den? Skulle också sååå gärna vilja ha ett sådant uterum... :)
  Tusen tack för alla finfina fröer som jag fick i veckan. Har redan sått det mesta och nu står de ute under snön och väntar på bättre tider. Tack också för jättebra såråd. Nu hoppas jag att jag ska lyckas med någon av dem iaf.. ;)
  Ha en fin vecka!
  Kram,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Det ser härligt ut i ditt uterum Marianne!
  Klematisfröna står i mitt kalla växthus nu. Håller tummarna hårt:)
  Ja, tänk så mycket jord man får släpa med hem nu och ett tag framöver:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Ja, helgen försvann himla snabbt som vanligt och vilket fint väder vi hade igår:)

  SvaraRadera
 4. Tack för era fröer, Anna-Karin och Merja, jag har fått av er båda och sparat ettåringarna. Nu hoppas jag på en härlg sommarblomning.

  SvaraRadera
 5. Vad härligt det ser ut i ditt uterum där kommer det att blomma till våren//Britt

  SvaraRadera
 6. Hej Marianne!
  Ser helt underbart ut i ditt uterum... lyllo du som har ett :=)
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Vilket härligt uterum! Önskar att jag hade någonstans att göra av alla mina frösådder - glasverandan har fortfarande minusgrader i bland.... Kul att hitta ännu en trädgårdsentusiast!

  Vi ses!
  Stina

  SvaraRadera
 8. Hej Marianne.
  Stort Tack för tipset om codonopsisen då måste jag plantera den långt ifrån huset för man vet ju aldrig om det blir en getingsommar.
  Ifjol så hade vi inga getingar på hela sommaren.
  Jag är nu förberedd men jag vet ju inte om det blir några plantor:o)

  Jag har stora planer för vårt uterum för vi har bytt ut alla fönster mot treglas isolerrutor så nu kan vi ha värme på under vintern och då blir det ett perfekt ställe att förvara pelargonerna och andra växter under vintervilan.
  För att inte tala om frösådderna som sås tidigt.  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera