söndag 27 februari 2011

Liten ska bli stor?


Va' kan det vara sant ska den är platonstora snårskogen bli buskar på 1,5 m och med superläckra blomspiror, kan det vara rätt frö? Det är mitt första försök med Buddleja davidii och nog var det ett bra försök men jag undrar ändå om någon kan känna igen växtsättet och om jag ska göra en storsatsning på växtplats och krukor för dessa små, jag liksom lite andra fröprojekt också på gång i mitt uterum. Ramonda myconi har tittat upp och har behandlats enligt den engelska beskrivningen för betingning av grodd: LK-V Surface sow at 20ºC (68ºF) in light, if no germination in 3-4 wks, move to -4 to +4ºC (24-39ºF) for 2-4 wks. Tänk va lycklig jag är men på nått vis känns det vemodigt att inte kunna ta vara på alla småttingarna, får visst välja men det är svårt när fröskal brister.....varje dag. Ps. Semlorna blev goda igår, i år också.

7 kommentarer:

 1. Har ingen aning, men jag skulle fortsätta projektet med buddlejan. Jag såg att semlorna var goda:)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Du har verkligen gröna fingrar! Jag hejar på buddlejan:) Finns säkert folk som ställer upp och vill ha en tos i din närhet;)
  Är så sugen att prova dina semlor... Receptet är sparat!
  Ha en bra söndag

  SvaraRadera
 3. Himlars det var stor grobarhet i dina frön.
  Du får skola ut dem tofsvis när det är dax.

  Syrenbuddlejan har jag inte.
  Men fin är den hoppas att de små plantorna klarar sig.

  Jag tar inga frön av mina växter. Bara sommarblommorna om de har hunnit mogna.
  De flesta av mina fröer köper jag På Tradera.
  En chansning men ibland lyckas jag med sådden.


  Ha en fin fortsättning på veckan
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Oj vad många små plantor men jag tycker du fortsätter projektet//Britt

  SvaraRadera
 5. Du har verkligen gröna fingrar.
  I går tog jag av den sista snön och la på plantor och frösådder i bänkarna. Där finns ett par frösådda buddlejor från förra året som jag hoppas klarat vintern.
  Någonstans i bakhuvudet har jag sett på bloggarna någon som vill ha Tor Nitzelius bok Blommande träd och buskar. Kan det vara du?
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Ja, det är onekligen svårt då man inser att man inte kan ta reda på alla frön som grott. Det svider i hjärtat då man slänger.
  Du får följa ditt hjärta!
  Önskar dig en härlig dag!

  SvaraRadera
 7. Hej allesammans tack för era påhejningar och tips. Jag har Tor Nitzelius bok, "Blommande träd och buskar" kan va jag som frågat men det var för flera år sedan i så fall.

  SvaraRadera