tisdag 18 maj 2010

Pioner i knopp.


Vilket härlig vår/sommarväder vi fick uppleva i helgen, värme och vatten om vartannat fick mina växter att skjuta i höjden med en fart av aldrig skådat slag. Pionerna har verkligen vecklat ut sina blad och knoppar från "noll till hundra" och nu ser jag även hur olika växtsätt de olika arterna har, dill, träd, doft och bondpion, bladen är helt olika. Men myrorna gör ingen skillnad alla pionknoppar verkar vara lika omtyckta, tror inte de gör skada men visst vill jag skrämma bort dem för de passar inte in i min lilla perfekta växtvärld. Min frösådda P. mlokosewitschii har röda blad och kanske en knopp, hoppas för blomman är mycket speciell, både gul och rosa. De som väntar får se och kanske jag skriver en lista över mina olika sorter för att få "ordning i klassen" om någon besökare undrar...

3 kommentarer:

 1. Oj, har du redan pionknoppar? Det blir varmare för varje dag, svårt att hålla sig inomhus, men sköta sitt arbete måste man ju tyvärr.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Svavelpionen har kommit långt även här. Kul om du visar vilka du har / ording i klassen bör det ju vara;-)
  Har ännu inte köpt den där hängmattan - men jag vet vilken jag vill ha. Det finns nätbutiker även för hängmattor...
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Så många pioner du verkar ha. Ser gärna en lista:) Själv har jag två ev. tre pioner. En dill pion, en ljus rosa som nästan blir vit som fanns här när vi köpte huset och ev. en rosa doftpion...ska leta efter den. Har även pionfrön i en pytts i pallkragen. Fast dom händer det inget med. blir nog tredje sommaren nu... har du nått förslag?
  Efter både regn och värme så har trädgården fått en riktig rivstart. Även ogräset! Har tre lediga dagar framför mig som jag tänkt ägna där ute:D Ha det gott!

  SvaraRadera