lördag 8 maj 2010

Hemodlat!


Härliga rosa färger gäller i år i mina sommarkrukor, med en välkomstkram till vårt andra barnbarn en flicka, lite vitt, limegrönt och så en ton av blått. Men vad gör jag nu, petunierna som ni ser behöver planteras om i större kärl och ute drar "nordan" vid husknuten med sina iskalla vindar och frostiga nätter. Balkonglådorna är upptagna av fjolårspelargoner och lobelian brändes bort av solen i miniväxthuset, sådden sattes om för en vecka sedan och har knappt börjat grott än.
De bakre är hängpetunian 'Sophistica Lima Bicolor' och till detta har jag stora limefärgade tobaksblommor, limegröna Zinnia, vitfransade dalior och klättrande purpurvinda 'Carneval di Venecia'. Det ska nog bli bra, hoppas jag. Ute på bron har jag just planterat krukorna med hemodlade pensér men de har inga knoppar än så lite dålig med time-ingen har jag varit kan man tycka, får se om jag planterar mina knallblå sommarkrukor i morgon och ställer in dem i växthuset. Växterna behöver ju just time-ing med ny jord för att utvecklas fullt ut, precis som alla vi andra....för att vi ska bli nått och så får det bli!

2 kommentarer:

 1. Limefärgad zinnia har jag också sått. Fick en pytts av en kompis med petunia barn i, även där skulle det finnas lime färgade. Spännande. Det där med timening är inte så lätt!
  Kantsär rabatterna med spade...kanske inte det snyggaste men bättre än innan;)
  Ha en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Åh, du har också fått ett barnbarn, GRATTIS!
  Visst är det underbart. Din odlingsglädje kan man heller inte ta miste på.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera