onsdag 5 november 2014

Sommaren 2014

 Årets balkongblomlåda gick i ljusgult, vinrött, vitt, och rosa, något jag älskar att sitta i vintermörkret  med året innan och planera. I år var det nog Impecta katalogen som fick bestämma då den har så många fina bilder på alla frön. Jag tog med en grönsak också, modernt ska det ju vá, mangold med vinröda nerver och bladskaft matchade sommarblomman "Törnrosas kjortel" som var ny för mig i år, köpte frön på FB och alla tog sig, de jag köpte av Impecta var det inget liv i. Den ljusgula låga sorten av Cosmos, Gullskära 'Sunny Lemon' var inte kul, den fick plockas varje dag och ändå kom det mögel på den. Prydnadsgräset 'Black Madras' var jag inte riktigt nöjd med men nu vet jag det.
 Roserna har varit helt enorma i år, blomningen utan dess like och varje försök till vandalism av lössen regnade bort på nätterna då solen sken hejdlöst hela dagarna, vilken sommar vi har haft. Jag har för mig att denna är Felicité Parmentier', jag kollade med Lars-Åke först innan jag skrev namnet.
 Midsommarbuketten med pioner ock näva, Geranium magnifik, inköpt på Englandsresan.

Och så nu till det stora sommarprojektet som kan skymtas bakom mina pelargoner på altanen, 'Den Japanska Trädgården' med dammen. Som vi har grävt, rensat, plockat sten och till sist valt ut och planterat in japanska temaväxter. Vi får väl se till våren om vi lyckades med allt när Tulpanen Hakun och Prunus Accolade står i blom samtidigt, i vitt och rosa, färgen vitt är dominant i rabatterna. Det lugna och svala temat. Vart efter frösådder av trädpionerna växer på sig och snödroppsträdet blir moget för blomning blir det nog "alldeles förfärligt underbart" att vara där.( bara kirskålen håller sig på avstånd.)


3 kommentarer:

 1. Som sagt, det var en fantastisk sommar! Vilket jobb ni gjort med dammbygget, pelargonerna ser också trevliga ut.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, vilken sommar vi haft. Här var det lite dåligt med regn så lössen invaderade rosorna men man kan ju inte få allt.
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Så spännande det låter med japansk trädgård. Ska bli kul att följa.
  Balkonlådan fantastiskt fin. Tycker det är extra trevligt att blanda grönsaker och andra växter.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera