lördag 15 november 2014

Japanska trädgården del 2.

 Regnet kom lägligt för att jorden i kantrabatten skulle sätta sig, dammen började fyllas men vi var lång ifrån färdiga men grodorna tycket nog om blötan. Väv på dammkanten ska dölja den fula plasten, stenen håller den på plats.
 Bryggan, altangolvet, började ta form invid vägen med ett plank mot alltför nyfikna blickar, nytt staket i japansk stil och stenläggningen pusslades på plats.
 Sådärja! Nu är det bara sista rensningen kvar, staketet är uppe och stenar för "de onda andarnas undergång" placeras ut i vattnet. Stora singelstenar beställs, en kubik räckte lagom att täcka marken under körsbärsträdet och halva dammduken i det grunda vattnet.
 Plantering av Prunus 'Accolade' och "Det färdiga resultatet", ja för i för i år alltså, nästa år blir det mera japaninspirerade växterm runt dammen. Tulpaner kommer att titta upp i vår, vita och rosa med vita kanter...och många andra experiment väntas.

3 kommentarer:

 1. Vilket grundligt arbete och bra resultat!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken bra plats ni får att sitta på och beundra ert storslagna verk. Ser redan jätte fint ut! En Japansk trädgård...låter härligt:)
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Vilket fint arbete ni gjort. Det är kul att se bilder under arbetets gång och det ska bli spännande att få se mer framöver.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera