lördag 1 november 2014

För sex månader sen...

 Härligt är att bara vara i trädgården om våren när alla vackra vårlökar tävlar om din uppmärksamhet och dessutom doftar som solvarma, som vi har längtat på.
 Mina trogna vapendragare mot vårdepression, med knalliga färger som får en att vakna ur vintertröttheten och så som en kallsup får en att kippa efter luft, vårluft och öppnar ögonen för att upptäcka dessa små underverk.
 Blodörten, Sanguinaria canadense blir fler för varje år då fröna sprider sig kanske med hjälp av djuren i trädgården, vá vet jag men på många ställen där jag inte har sått dem dyker de upp som små ljus i tillvaron. Blodfärgad är Euphorbian som jag köpte på STA´s växtmarknad, nästa sommar är det Dala/Gästrikekretsens tur, vi kanske träffas där i vimlet vid växtstånden. Väl bekom!

6 kommentarer:

 1. Våren er deilig! Fine vårblomster du viser.

  SvaraRadera
 2. Adonisen, har jag försökt med många gånger, både egenköpta och presentade, men inga av dem vill stanna kvar. Känner mig lite avundsjuk....
  Fortsatt trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Blodört har jag för första gången. Ska bli så kul att se om den kommer till våren, om 6 månader.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Tack, ja våren är min bästa tid. Adonisen köpte jag nog som planta, har fått egna frön men inga som vill gro. Blodörten sätter många fröskidor, säj till om ni vill ha eller byta.

  SvaraRadera
 5. Vilken snygg euphorbia! Synd att du missade rosbeställningen, vilken rambler ville du ha?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. The Albrighton Rambler och gärna två till pergolan (om den nu går i min zon)

   Radera