söndag 7 april 2013

I händelse av grönt...

 Inne är det mycket grönt på väg upp men ute snöar det för fullt och är vitt, visst vackert men tungt. Som en skyddande hävstångsprincip sår jag massor av frön och varje uns av grönt som tittar upp blir till lycka och välgång. Nu har det dock gått för långt, mina azurärtor har toppats men envisas ändå att blomma och en sån blyg blomma sen....snabbt ska de sättas om i större krukor i jord som måste köpas och forslas hem och sen placeras, var? Tänk om våren var här och växthuset gick att flytta över i , nästa månad säjer rapporterna, tungt.
 Green Grape är sortnamnet på mina tomater som blommar i köksfönstret och många fruktämnen blir det, solvarma gulgröna söta tomater att längta till, suck! De nya sådderna börjar visa grönt, Incarvillea zhorgdianensis det är en ny artsläkting för mig, jag har provat den helrosa förut men denna har ett gult svalg och den är lätt att få igång, plantorna tar några år till blomma men är mycket trevliga och trofasta. Vid omgrävningen på hösten kan jag finna vita rotkorvar och känner då igen de som Incarvillea och sätter den på ett säkert ställe och de får visa sin prakt nästkommande sommar. Nu snöar det lapphanskar igen så då går jag ner i min källare och fortsätter plantera om småplantor i nya krukor i väntan på våren, kom igen nu då!


2 kommentarer:

 1. Vacker blå färg på luktärten. Hit har våren kommit nu. Perennerna i rabatterna börjar visa grönt och krokus, snödroppar och vårstjärnor blommar. Visserligen inte för full men några har slagit ut.
  Inte mycket blåsippor ännu. Bara lite, lite blått från den ungerska.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Härligt med frösådder som växer och frodas.
  Vacker blå färg på Azurärten.

  Nu får vintern ge sig och låta våren komma och värma upp både folk och jord.

  Had et bäst!

  SvaraRadera