lördag 23 mars 2013

Vårtecken.

Idag har vårsolen brutit igenom moln och kyla, i morse var det -12 och vid lunch ca +2, tack televerket, eller ja kanske hellre värmeverket då växthusklimatet verkar vara tillbaka med full verkan. Solen kastar skuggor från träd och drivor så vackert mot  den vita och mjuka snöytan, svart och vitt i kontrast skapar nya fenomen i trädgården och det blir roligt igen att hitta "otagna foton" att ta.
Nu kan vi sitta ute med kaffekoppen i timmar och njuta av värmen i solen, i härliga mars månad. Fåglarna sjunger och katterna smyger i min trädgård, plötsligt har grannena hund hittat över staketet, säkert gick hon på skaren som av isande vindar blåst upp snön till en bro över tomtgränsen. Med sina korta ben försöker hoppar hon efter katterna, roligt att skåda, de, som är mycket smidigare och hinner sätta sig i säkerhet innan hunden nått halvägs. Säkert är också att sådderna är på gång i köksfönstret basilika, oregano, skarp orange nemesia och hjärtformade påfågelblomsterblad har sett ljuset och snart är det redan dax för årets första omskolning. Intressant är det hur allt ska få plats då det redan är fullt med pelargoner och tomater i mina fönster. Allt har en början men också ett slut, kanske till sist allt reder sig ut. Snipp snapp..

6 kommentarer:

 1. Även här har solen visat sig från sin bästa sida. Med en kopp kaffe i handen och ansiktet vänt mot solen har jag njutit ett tag idag.
  Ser fint ut i ditt fönster med alla frösådder som är på G.

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. I morgon ska det bli + 6 grader, det gillar vi!
  Ha en fortsatt trevlig påskhelg!

  SvaraRadera
 3. Jaaaa! Äntligen vårkänslor och vårpyssel! :) Och det bästa är att det blir lika fint i morgon också.
  Fortsatt härlig påskhelg önskar jag dig!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Grattis Marianne!
  Du vann utlottningen av en entrébiljett till Nordiska trädgårdar.
  Maila mig snarast din adress så jag kan skicka den vidare till mässans pressansvarig. Dom skickar sedan blijetten så du bör ha den i brevlådan innan mässans startdag.
  37nyman&telia.com (byt ut & till ett @)

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 5. Tack Helen för biljetten jag lägger den genast i plånboken för att inte förlägga, den hoppas att vi ses i din monter.

  SvaraRadera
 6. Hej Marianne,
  jo jag har sett tävlingen hos Flora Linnea.
  Idag fullt snöväder i Hudik.
  Kram

  SvaraRadera