måndag 11 mars 2013

Växthuspremiär.

 Mitt växthus är inte stort men bra att ha när inneställena för mina egna uppdrivna sommarplantor är överfulla. Just nu är det dock inte med lust som jag går ut dit då jag ska försöka minska sköldlössens spridning på mitt persikoträd. De verkar inte göra skada på frukten senare på året men inte är det kul att gå där inne och veta att de springer omkring och lever loppan på min bekostnad, ja på mitt inköpta träd. Eller flera träd.
 Jordgubbsplantorna har stått i sina plastamplar hela vintern lika så min Camelia, en liten planta som jag förbarmat mig över till en lite penning och som behållt sina gröna blad under fiberduken sen i höstas. kanske den till och med trivts i kylan. Hoppas nu på att knopparna slår ut i vår, inte än men snart...Lössen ska dö först så inte flyttar över till damen i fråga. Jag behöver inte förstora fotot för att ni ska se eländet och om jag gör det blir att dubbelt värre....i antal. Brrr, såpa och rödsprit i vatten och en liten borste börjar jag med, klippa är väl försent men några kvistar ryker säkert i behandlingen då den inte blir särskilt mild. Och sen på dem igen en annan dag innan blad och blommer slår ut, men nu är det slut för denna gång.

5 kommentarer:

 1. Inte kul med löss...hoppas du blir av med de flesta. Eller varför inte allihop? Och måtte kamelian klara sig:)

  SvaraRadera
 2. Fy för sköldlöss, och hoppas du lyckas med kamelian, jag lyckades ta död på min.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Sköldlöss är ingen höjdare och svåra att bli av med.
  Ditt växthus ser ut som mitt, fullt med övervintrande plantor.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Ja, fy sjutton för sköldlöss. Har jag fått på mitt limeträd. Borstar o skrapar o sprayar men det verkar helt omöjligt att bli av med...
  Hoppas vi ses snart.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Håller tummarna att du blir av med ohyran och att den inte hunnit sprida sig!!
  Kul när växterna i växthuset ser ut att ha klarat vintern. Såg att pellis sticklingarna också är på gång:) Var i väg och köpte lite nytt här om dagen. Känns härligt!
  Ha en fin helg Marianne!

  SvaraRadera