lördag 23 februari 2013

Äntligen...pelargoner.

Hejsan och tänk va tiden går fort, nu är det pelargonsticklingstider igen, tack och lov! Mina mammapelargoner har stått i uterummet med värme i golvet och med mycket ljus hela vintern, de är grön och gängliga, behöver verkligen klippas ner för att hitta fina formen igen. Så då fixade jag några direkt, P. 'Pink Happy Thought' med de gröna bladen med gula fjärilsmönster och senare rosa enkla blommor fick ett behövligt lyft först.
 Nästa blomma till klippning var P.' Ken Lea', zonalepelargon med dekorativa blad, svagt rosa halvfyllda blommor. denna art har varit lite torr och ful i kanten på bladen men de nya bladen är mycket vackra så de får stanna kvar på "gräddhyllan". Sticklingarna som blev till, placerades i tidningskrukor för senare försäljning eller byte, hur många ska du ha? undrade maken. Hur skulle ni svarar men på det? Inte vet jag, många nya pelargoner på en sommar blir det men aldrig fullt konstigt nog. Det finns många fler sorter att klippa så några sticklingar till blir det, för aldrig kan jag bara kasta bort "klippet", samma sak är det också med frösådderna, alla ska få sin chans till livet och visa sina vackra färger och förgylla min dag.

6 kommentarer:

 1. Har faktiskt också börja klippa pelargonerna idag och har lika svårt som du att slänga det bortklippta, blir ju nya fina plantor.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Här blir det inget klippt, eftersom alla pelargoner dog en alltför kall natt på glasverandan. Jag är nog lite intresserad av "klippet"...
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Vi får väl träffas i vår "Gula Boken -klubb"!

  SvaraRadera
 4. Härligt att ljuset är på väg tillbaka. Här är också pellisarna klippta - i år åkte allt vårens klipp i komposten för första gången.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Allt klipp spars här också. Visa tar sig och blir de många skänker jag bort. Alltid någon som vill ha. Perfekt gå bort present;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Hej! Vad fina sticklingarna set ut. Den där P. 'Pink Happy Thought måste jag nog införskaffa, väldigt snygga blad!

  Ulrika

  SvaraRadera