tisdag 16 april 2013

Vårkavalkad

Turkos snöiris eller iris 'Katharine Hodgkin' är först ut att väcka mitt intresse i min framtinade rabatt i dag, väl hemma efter en låååång dag på jobbet. Som tur skiner fortfarande kvällsolen och vi går ut för att föreviga 2013;års första blommor. De är otroligt läckra med sina ränder, prickar och kontrastfärger i gult och blått. Ja mina barnbarn är också på besök och vill vara med och knäppa och pulsa runt i den seglivade snön. De ser allt jag pekar på och uppmärksamt lägger på minnet för att sen i sin tur berätta för morfar. Bästa av tider är nära.
Näst på tur är Våriris,' Harmony', nästan alla mina vårlökar kommer från Botanicus just dessa inköptes 2004. Detta är bara början på raden av lökar som är på väg upp, äntligen! Vintergäcken har klarat ytterligare ett år i en torr planteringsbädd då den tydligen vill ha fukt enligt trädgårdsböckernas råd så förvånar de mig... igen. Gul, rund och glad är blomman som bland de första hälsar våren välkommen och så ska ni veta att det även finns i dubbelblommande exemplar, jag har genom frögänget för STA fått  flera omgångar frön och sått dem i några år på raken....men var! Vintergäckens största uppgift är förstås att fortsätta att överraska...varje år och det är jag så tacksam för.

2 kommentarer:

 1. En fin och spännande tid vi har framöver. Just att gå runt och upptäcka alla fina växter som åtekommer år efter år. Kul med intresserat sällskap oxå:)
  Dubbla vintergäck lät väldigt fint...hoppas de snart dyker upp i din rabatt!!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Så härligt när det börjar dyka upp blommor i rabatterna.
  Jag får nog vänta ett tag till.
  Men våren har tagit sitt grepp här uppe så nu går jag i väntans tider :o)

  Ha det gott

  SvaraRadera