onsdag 10 april 2013

Vårtecken, äntligen!

 Ja, äntligen är persikoträdet redo för att sätta blad och blommor i växthuset och det är ett säkert vårtecken numera i zon 4, ja hos mig i alla fall. men det är ett stort problem har dyker upp samtidigt då våra bin har dött i vårvinterkylan eller om det var myrorna som sög musten ur dem. Nu är det helt dött i samhället och då blir det ju inga pollinatörer som jobbar gratis i växthuset. Noo more! Och jag som satsat på att odla massor av vårlök för att fjäska och locka hit bina. Krokusar är just nu på väg upp genom lövtäcket, både blå och vita och det är bara en början på min färgkaskad av lördagsgodiset för bin, ja nu blir det någon annans som har chansen men biförlusterna är visst svåra över lag i år så lökarna får väl vara enbart till lust, Marianneslust!
 Inomhus i uterummet har pelargonerna satt sina första blommor, tur det då de är så tröstande vackra. Go kväll, kanske vi ses på Älvsjömässan...

2 kommentarer:

 1. Men oj vilken förlust!! Kan man köpa nya hela samhällen??
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Så tråkigt med dina bin!! Det har verkligen varit en kall vinter i år och lång. Snart blir det väl sommar direkt!
  Ingen mässa för mig heller i år. Tyvärr. Vi håller på och byter kök förfullt. Jätte kul förstås, men trädgårdsmässan vore nått hellt annat;)
  Ha en kul mässhelg!

  SvaraRadera