söndag 28 april 2013

Växthusfix...hela helgen.

 Hela härliga söndagen har jag varit i mitt växthus, ja lördagen gick åt till att städa ur och tvätta av väggar med grönsåpa och vatten. Min rosablommande jordgubbe hade löss så jag tog det säkra före det osäkra och skurade allt vad som kom i min väg. Sen blev det tomaternas tur att få större krukor och pinnar till stöd, jättefina blev de på en timme från slokande torra från det varma uterummet till vätskestinna och näringsrika praktexemplar. Mina 13 balkonglådor fylldes med jord och på topp satt jag några rödbetor för bladfärgens skull ska fylla på med ytterligare sommarblommor bara jag ser att de klara natten där ute.
 Nyskurat och prydligt eller hur, har dock redan spillt jord men kanske gråsuggorna hjälper till att hålla rent, jag har hundratals säkert. Visst är de nyttodjur... heller än sköldlöss som jag tror jag fått bukt med.
 Så här såg det ut efter vinterns härjningar, löven är borta och nu jord ligger omkring persikans rötter. Vit fresia-krukorna fick kastas då de inte var fasta i lökarna utan snarare ruttna, det finns andra lökar och knölar som kan ta den platsen, har hela källaren med dahlior, skugglilja, doftliljor och basilikaplantor som vill ut men tror nog att det är lite för kallt än men det går ju så fort, nästa vecka lovar hela 17 grader varmt, halleluja!


5 kommentarer:

 1. Ser härligt ut i ditt växthus.
  Det är så skönt då man har städat klart och växterna får flytta ut :=)
  Häftigt med ett Persikoträd inne i växthuset.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 2. ÅÅ så härligt att få flytta ut med sina växter i ett nystädat växthus, det luktar ju så sagolikt i ett växthus.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Låter som en toppen söndag:) Skönt att få ut växterna i växthuset allt eftersom och mer plats inne. Jätte fint golv du har i växthuset!
  Vi håller tummarna att värmen kommer och stannar:)

  SvaraRadera
 4. Oj så fint du har gjort - och så många trevliga sålådor på gång! Just nu önskar man att dygnet hade dubbelt så många timmar eller hur?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Hej Marianne,
  ha så kul i England! Själv åker jag till Cornwall den 29 maj.
  Kram

  SvaraRadera