lördag 30 april 2011

Årets grodd!


Två av årets sådder som grott är Arisaema jacquemontii och Meconopsis discigera. Tydligen ganska svår sorter att få hålla i liv men nu är de här med hull och hår så det är väl bara att prova. Ytterligare sådder som jag har i växthuset är ju Buddleja davidii och Perovskia, himmelspira, ja det finns så många plantor att det inte räcker till med krukor att plantera om i, jag får väl fixa plats i mina kallbänkar. Det växer redan nu i bänkarna men det är plantor som är på väg till ett bättre ställe, ja inte komposten utan i rabatterna. Ska bara...allt tar sin tid idag var jag på framsidan av huset och klippte rosor och grävde upp ogräs, vände ner lite löv men saknar gödsel och ikväll är det inte läge att ringa runt och leta hästbajs. Nej vi skålar väl för sista april och lovar oss att detta odlingsår blir bättre och blommigare än alla tidigare år. Och så smäller det utanför fönstert, stämningsfullt! Ha det bra!

6 kommentarer:

 1. Håller med ... detta odlingsår skall bli bättre och blommigare än tidigare år !
  Trevlig kväll !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Precis, ett ännu bättre odlingsår vill vi ha, och du är ju på god väg:)
  Ha en skön första maj!

  SvaraRadera
 3. Tips om du behöver krukor: kolla med kyrkogårdsarbetarna om de kan spara till dig när de satt ut penséer och annat på gravarna. Det brukar bli något hundratal plastkrukor per säsong som annars bara kastas.

  SvaraRadera
 4. Detta odlingsår har redan börjat mycket bättre än det förra :-) Vi har ju ett underbart väder.
  Vattnade frösådderna idag och såg att en del av årets perennsådder börjat gro.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Härligt då frön gror!
  M.discigera frösådde jag i fjol, hoppas få se blommorna i år.
  Absolut ska dett odlingsår bli ett toppenår!
  Önskar dig en fin vecka!

  SvaraRadera
 6. Vad duktig du är med knepiga frösådder! Har också planer på att så kobrakalla men är lite osäker på när och hur. I år är det väl för sent? Behöver fröna köldbehandling eller?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera