onsdag 4 maj 2011

Tänk om inte...


...frosten hade slagit till i natt så skulle mitt Valnötsträd kanske fått nötter i år. Hängena på stammen har jag inte sett till förut om åren och jag tolkar i alla fall att de har med befruktningen att göra. Ser ni!, hur svedd bladtofsen är, jag tror att det kommer nya blad men hinner de fixa blommorna också innan hängena är slut? Jag kan inte hänga täckväv över hela trädgården så då har jag knappt gjort det alls, pionerna var lite ledsna i morse vi hade -4 inatt, så då kan man ju förstå att det blir lite svinn. Och tänk om inte....jag hade min trädgårdskurs på visning i trädgård i måndags då skulle jag kanske ha missat att se min Ranzanias första blomma, nu är den liten men snart är det fullt med blad och fler blommor och tre gånger så stor. Roligt att överraska andra med vackra blommor men mest skoj är det när man själv blir överraskad av växtligheten i sin egen trädgård, eller hur?

4 kommentarer:

 1. Visst är det extra roligt när man blir överaskad i sin egen trädgård:) Frosten har varit hård här också. Flera av växterna slokar och har blivit frostskadade på bladen. Men i helgen ska det bli fint sägs det...och det tror jag på!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Ingen frost hos mig, synd på valnötsträdet.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Det var både tråkiga och trevliga nyheter! Så synd på valnötsträdet! Håller tummarna för att den repar sig och att du kan få några nötter trots allt!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Även här har en del buskar blivit skadade av frosten. Hoppas blommorna på ditt träd klarat sig.
  Har en frösådd blåsippa som kommer från Schlyter. Den har blommat för första gången nu i vår. Visst hade det varit spännande att byta fröer från hans sippor?
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera