torsdag 19 maj 2011

Efter regn kommer ....tillväxt.Här kommer det en liten Lundadocka och många andra nya groddar, det är vår bästa tid, vi trädgårdsälskare, eller hur. Rosenpionknopparna i min VIP-rabatt tävlar om storlek och mängd. Jag har en Svavelpion med rödaktiga blad, vet ej om den är helt gul i blomman men det får vi snart se och några andra frösådda pioner som ska blomma för första gången. Herrgårdspionen visar redan färg, klarröd i knoppen strax kommer min rabatt att locka alla förbipasserande på cykelbanan utanför att stanna till och beundra och fundera. Härliga tid, blomningstid!

5 kommentarer:

 1. Ja nu gror det i krukorna. Har många som behöver skolas om.
  Visst är det härligt när man är ute och cyklar eller går och passerar en trädgård som gör en riktigt nyfiken.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Fast vi varit "snåla" och inte sått särskilt mycket i krukor så är det överfullt nu. Men vilken härlig känsla det är, det här överflödet! Vardagslyx!

  SvaraRadera
 3. Ja, den bästa tiden är nu men jag känner nästan att jag inte hinner med. Mycket fint på gång hos dig:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Oj så många krukor du har på tillväxt!!
  Känns konstigt att inte ha odlat ett endaste frö i år...det blir kanske annorlunda nästa år:) Förresten så har jag ju satt klematisfrön från dig. Fast än är det tomt i dom.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Så duktig du är som frösår pioner - och får det att bli plantor! Det har jag aldrig vågat mig på, inbillar mig att det är jättesvårt och att det tar väldigt lång tid innan det blir en buske som blommar.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera