måndag 18 april 2011

Nykomlingar!


Några av mina krukväxter, liljorna i uterummet börja trivas bättre än bra och blommar för första gången. här är det en med långa ögonfransar som tittar fram, jag har köpt löken på Botanicus så namnet finns men inte i minnet just nu. Väl om detta, ute kommer min

Gullflocka..Hacquetia epipactis...varigata

med sina gröna blommor med vitmålade kanter, en av favoriterna faktiskt! Mycket finns det att städa undan efter den hård vintern, jag har sekatören alltid till hands då jag tar mina inspektionsrundor, alltid finner jag väl någon kvist som är halvt av eller så skadad att den måste kapas. Lika bra att göra processen kort, inget att lipa för om tulpanträdet har spräckts, det finns ju alltid nya på STA-växtmarknaden. Låter det bra, ja så hård är jag inte alls, försöker som ni hör men...tejpen kan ju göra underverk ibland.

6 kommentarer:

 1. Visst försöker man gaska upp sig när någon kär växt försvinner, men det är inte lätt. Jag vet. Låter som ditt uterum är trivsamt. Dina växter frodas! Häftig lilja med ögonfransar:)
  Alliumfröna har självsått sig. Tror att det är den vanliga lila, men kan även vara en lägre vit variant Ivory Queen...ska peta upp några. Vill ju gärna ha med några mig till nya trädgården;)
  Trevlig påskvecka!

  SvaraRadera
 2. Wow, vilken häftig lilja.
  Vidrig vinter vi haft, lycka till med tejpen!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Gullflocka låter spännande, hoppas att du visar den senare när den kommit längre!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. ja, det gäller att hålla humöret uppe trots motgångar i trädgården efter vinterns prövningar.
  Härliga bilder på vackra växter!
  Önskar dig en fin kväll!

  SvaraRadera
 5. Eucrosia bicolor var namnet på liljan....

  SvaraRadera