lördag 23 april 2011

Uppstickare i mängder.


Framlockade av sommarvärmen i helgen överraskade de mig med att bara finns där utan jag fått den minsta förvarning, allt går ju så snabbt i år. Det är Blodörten, Sanguinaria canadense och den guldgula Adonisen med sina blåskimrande knoppar. Vackra är de båda och naturligtvis blev jag glad och lycklig över upptäckten. Hela långfredagen tog jag och maken alla fönster i uterummet han fixade ytan och jag innehållet....ja växterna förstås! Alla flyttades ut på altan i solen och vissa lider av solsting idag, mest de gulbladiga pelargonsticklingarna men det går väl över. Pionerna har vaknat och massor av "finputs" kvarstår. Hoppas vädergudarna är med oss i fortsättningen också lagom med sol och regn så alla trädgårdsamatörer blir nöjda.

3 kommentarer:

 1. Visst blir man glad för varenda knopp som slår ut så här års. Har avstått från den vackra blodörten med tanke på barnbarnen eftersom den är mycket giftig, får njuta av den på bild i stället.
  Önskar dig en fortsatt trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera
 2. Tack för upplysningen om att saften på blodörten är giftig undrar bara om det finns blommor som är vackra och ogifta...adonis är inte en sådan.

  SvaraRadera
 3. Blommar blodörten redan hos dig, lite tidigare än hos mig, den är verkligen en favorit:)
  Ha en bra annandag påsk!

  SvaraRadera