torsdag 21 april 2011

Stiliga sippor


Nu kommer allt på en gång, sipporna har slagit ut i vårvärmen idag och jag ta kort med kameran i kväll för att få den långa och låga solen men jag var försent ute. Solen hade just passerat mina rabatter, bättre lycka i morgon eller någon dag i helgen, för nu har jag ledigt i FYRA dagar! Idag var jag och maken ner till våra bin för att byta bottnar på kuporna, massor av döda bin har samlats över vintern på gallret i botten och täppt till cirkulationen. Men nu är det fixat och bina var ute på drag när vi kom dit, ja ända till vår trädgård kom de på besök så fröproduktionen på julrosorna och Scillan är säkrad. Backsippan är av en sort som heter 'Röde Klocke'. Mosippan på bilden är sådd och jag har köpt fröerna men nu när den växer här i trädgården är man då tvungen att hålla den vid liv då den annars är fridlyst? Vacker är den och gullig är den och vacker är den när man tittar efter. Glad Påsk på er alla trädgårdsbloggare.

3 kommentarer:

 1. Vackra sipp-bilder! Hos mig har de försvunnit. Blå växer vilt några kvarter bort så de kan jag kanske ta frö från. Får man det när de är fredade?

  SvaraRadera
 2. Så fina, gillar det ludna:)
  Glad Påsk till dig!

  SvaraRadera
 3. Tänker jämt att jag ska skaffa mig backsippor när jag ser dom. Undrar om det kan komma fram på nya stället... Rensade en rabatt där i onsdags. Den var full av gammalt högt torrt gräs. Fram kom flera pioner:)
  Glad påsk!

  SvaraRadera