lördag 1 januari 2011

Fröeri!Massor av frön ligger och väntar i sina bruna kaffefilter på att bli rensade och paketerade. Som sagt, jag hann ju inte med att skicka några till STA som jag brukar men nu har jag ju lite tid så här på första dagen på det nya året. Det är Digitalis ferruginea, brun fingerborgsblomma som är på tur och jag har någorlunda rensat bort allt skräp och lagt dem i mina egenvikna kuvert. Sen tar jag ut information från Allt om trädgårds växtlista om just den växter och skriver dit groddbetingelser från Seed Germination Database - Perennials - A to C
Ja så kan jag hålla på hela dagen om inte maken vill ha hjälp med snöskottning eller matlagning, hur kul är inte det, inte. Men fröerna tar mycket tid och snart är det dax för att vara redo för att ta emot de nya som jag beställt från olika ställen. Pärmen med fröportionerna tar jag med på nästa trädgårdsmöte och försöker byta eller truga på någon behövande medlem i vår grupp. Jag har också varit ner i pannrummet, numera planteringsrummet, i helgen, har satt en hel låda med såkrukor av olika arter, några egna frö och andra fådda. jag sådde bl.a en Trollius pumilus albus, smaka på den, den åker ut i kylan på altan om några dagar och andra får stanna inne i uterummets växthus. En härlig början på det nya året!

4 kommentarer:

 1. Hej Marianne!
  Läser att du har haft det trevligt på årets första dag :=)
  Jag har också förberett för sådd inom de närmsta dagarna, superkul!
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Du är en sann odlare, grundlig dessutom:)
  God fortsättning på nya året!

  SvaraRadera
 3. Vilken frösamling!!
  Undrar om du har frön kvar av klematisen ( en brun) som du visade i bloggen den 15 oktober?? Köper hemskt gärna några frön!
  God fortsättning på det nya året.

  SvaraRadera
 4. Ja du är en sann odlare du. Duktig på det där med frösådd.
  Hade inte tänkt så något direkt i år annat än grönsaker men har redan beställt ca 50 olika perennfröer. Att man alltid skall falla:-)
  God fortsättning på 2011.
  Birgitta

  SvaraRadera