söndag 11 oktober 2009

Innestället!


Nere i gamla pannrummet står mina pelargoner redo för att möta vintern. Jag har köpt nya hyllor på Ikea och av en trädgårdsvän, begagnade växtljusrör, och alla plantorna verkar att så här långt ialla fall trivas med tillvaron. Är det någon skarpsynt så kan ni sikta in blicken direkt under ljusröret, något lila skymtas och det är mina sedumsticklingar, 'Postmans Pride' som fått rötter och flyttats ner och sats i krukor. Mina amaryllisar har också fått komma in i värmen men de är lite rödfläckiga av "rostsjukan", jag tror inte att de orkar blomma i år utan de får stanna här hela vintern. Jag har givit upp amaryllis, det är för svårt att få dem blomma om och klara sig undan alla krämpor, måste låta bli att köpa på mig några i jul....hoppas, hoppas att jag kan stå emot alla fina reklamfoton från diverse håll. Det långa i hörnet är doftliljor som tagits in och står i hinkar, dofter gör de fortfarande, ljuvligt! Fullt hus!

5 kommentarer:

 1. Så du har också ett eget "Pelargon rum";) Perfekt att förvara raringarna i.
  Lycka till med dina sticklingar!

  SvaraRadera
 2. Vilket kanonrum! Jag är bara lite avundsjuk...

  Marit

  SvaraRadera
 3. Schysst växtrum! Men ge inte upp på amaryllisen, mina blommar nu och är jättevackra. Tror dock inte att det blir några blommor till jul, men jag köper lite nya i stället. Jag har varit ganska ovarsam med dem och ställde bara ut dem i en kruka, dom har fått lite gödselvatten i mellan åt. Och i år så blommade dom! Helt galet!
  /i

  SvaraRadera
 4. Vilket bra utrymme för vinterförvaring. I sommar har jag lämnat mina amaryllisar inne på fönsterbrädan för första gången. De ser fina ut och nu har jag gjort uppehåll i vattningen för att de ska få vissna ner.

  SvaraRadera
 5. Vilket härligt utrymme!
  Mina pelargoner skall också få flytta till källaren men jag väntar tills det blir kallare.
  Klematisen 'Kaiu' sätter inga fröer men jag har lite fröer från Clematis addisonii om du är intresserad.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera