onsdag 15 juni 2011

Tredje turenNär man går till mitt odlingsland för perenner går man ner ett trappsteg från gräsmattan. nivåskillnaden är inte stor, kanske 20 cm men på så vis får jag olika rum i trädgården. Här nere finns en jordlimpa som blivit magnolians växtplats och i år har 'Merril' blommat med flera blommor men stellatan inte alls, deras rötter skyddas av julrosor, aklejrutor, stor kärrkniprot, guckusko (liten) och Anemone levelli. Ingen särskild ordning här för "vårens stora ogräsrensningen" har inte hunnit hit än, så här kan jag hitta nässlor till min gödselhink. Några odlingslådor är fullproppade med fjolårets sådder, gul sydstormhatt, irisar av olika slag, omhändertagna julrosbarn. Dessa är på väg ut i stora världen, mina rabatter eller till någon trädgårdsväns rabatt för sen ska "de nya" få en skyddad växtplats. Lite av en fyndplats så här års, tyvärr även växter utan namn hittas ibland, något att grunna på och förbanna sig själv, för att jag inte...Sen går turen till min "vilda rabatt", här får allt storväxande hitin-själv-flyttande och igentligen-ogräs bo. Några ligularia-sorter, rosenflockel, rödgul fibbla, höstanemon, klematis, gulltörel och vallmo mm. Spännande fortsättning följer....

2 kommentarer:

  1. Ja. det var en härlig blandning, särskilt i den vilda rabatten! Viktigt med rum i trädgården tycker jag också men inte alltid så lätt att åstadkomma.
    Du frågade vad vår stora bondpion heter - önskar att jag visste, den var en av de få trädgårdsväxter som dök upp här när vi köpt stället och börjat röja bland tistlar och kvickrot.
    Ha det gott!/Laila

    SvaraRadera
  2. Tack för rundturen så här långt! Roligt att se lite sammanhang och vyer.Och jag känner igen mig i det där med växter utan namn...men jag brukar skylla på fåglarna som rycker upp märkstickorna:)

    SvaraRadera