tisdag 29 mars 2011

Utflyttning i växthuset.


I helgen blev den bråttom värre, platsen i uterummet var slut och mer sådder stod på tur nere i källare för att få komma upp i ljuset. Så vad göra? Mina tomater tar mycket plats och har dessutom växt sig lite väl för höga och behövde växa långsammare, kylas ner? Jag gick ut med tre lådor i växthuset, det blåste lite på vägen och kallt var det också men väl framme i växthuset var det varmt av vårsolen och jag byggde det sedvanliga tältet av täckväv. Ja så långt så bra men det kommer ju en natt med kyla och ovana umbäranden för mina små, ett element kopplades in och graderna ställdes på +4, lite snålt kanske men det kostar att värma sa maken. På morgonen efter gick jag till jobbet som vanligt och först på eftermiddagen kunde jag hälsa på i växthuset igen för att se om växterna överlevt strapatserna Tomaternas blad var lite svedda av kylan men de stod för egen maskin och slokade bara lite av torka, dagens temperatur hade varit hög mitt på dagen och kvällen innan var det kallt på vägen ut så jag tycker nog att exprimentet gick bra och platsen i uterummet är redan fyll i gen till bredden av mina Buddelejor, hur många kan det bli egentligen av en fröportion ....det är massor kvar att prickla ut. Ja då har vi startat växtsäsongen i växthuset. En sats med kallor, Arisema följde också med ut.

6 kommentarer:

 1. Åh, så härligt det låter att vara igång! Snart börjar jag också flytta runt och ut fröbingarna. Men jag har ingen värme i växthuset så det dröjer innan de får övernatta där.

  SvaraRadera
 2. Du har ju stenkoll på läget, dina växter klarar sig säkert alltid:)

  SvaraRadera
 3. Det låter härligt Marianne! säger som Inger: Du verkar ha sten koll:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Nääänu är det inte längre en tomatskog i mitt växthus, istället växer mina 'Black Beaty'-dalior i krukorna.....så kan det gå!

  SvaraRadera
 5. Hej Marianne!
  Härligt att fått starta upp säsongen med växthuset.
  Tror det blir premiär till helgen hos mig :=)
  Det blir fort fullt inne bland hyllor och under lysrören, men det är sååå kul!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. tack för stödet i helgen försöker jag igen med tåligare växter.

  SvaraRadera