lördag 26 mars 2011

Älvsjömässan del 1.


Det första som mötte oss, nyavstigna, var en skog av Kejsarkronor, tydligen är sorken svår här nere i Stockholm då det var sådana mängder av lök. Tycker nog att det finns så det räcker hemma, de stod ju där redan vid inflytten, i trädgården, de förra ägarna ska ha satt ut dem. när jag började ändra om i rabatterna efter ett år var det fullt av gula lökar lite varstans man skulle inte ta med bara händerna i dem men bara var ju inte mina händer utan täckta med jord och lera så det gick väl bra att flytta dem då. Sen gick hela dagen i ett nafs! Jag handlade lite av varje, en Thalictrum kusianum, 15cm hög, helviolett(?). Tre nya pelargoner, en betongmorahäst, en järnfågel, te, sex olika örter med bl a. bananmynta, citronverbena och annanas salvia.

3 kommentarer:

 1. Spännande fynd du gjort! Lite nyfiken är jag på betongdalahästen:)
  Undrar om det inte är Kejsarkrona som jag kan ha vid nya huset när jag tittar lite nogrannare på din bild...hoppas hoppas.
  Var ut och kikade blad pyttsarna med klematisfröna, men tomt var det fortfarande. håller tummarna där också;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Så trevligt du haft det på mässan, nästa år SKA jag åka till Älvsjö. Jag har inte en enda kejsarkrona. Kul med lite nya växter och grejer, eller hur:)

  SvaraRadera
 3. men har ni inga Fritillaria mot oknytt? ja alla i den lökfamiljen verkar. Visst är det skoj med mässa men det skönt när man är hemma igen, hos sina små. Clematis kan ligga flera år och tjura hoppas att de du fick är lättflörtade, kommer senare i maj.

  SvaraRadera