lördag 12 mars 2011

Kistamässan.Nyss hemkommer från en härlig trädgårdsdag på Kista-mässan känner jag mig mycket nöjd med den vårliga upplevelsen och mina nyinköpta fynd. Bara att få bila neråt i landet, en 20mil söderut, var en stor händelse och att se barmark för första gången i vinter blev känslosamt värre. Det blir vår igen även i år, trots all snö och kyla, på riktigt. Wooow va roligt det var att glida runt bland besökarna och trädgårdsstånden på jakt efter växtfynd och inspiration. Jag hittade en blommande rosmarinplanta, lila blommor och doftande bladbarr, den tog jag med hem direkt, och så en liten trädgårdsmörbollsplanta, 'Cheddar'. Jag älskar trolliussläktet, det får gärna vara de småväxta gulgröna men även de ljusgulvita stora går an. Det fanns mycket av färggranna gelkulor, sådana som sväller vid vattning, mycket pynt med silverglitter och betonggrejer förstås, så det blir nog trenden i år, lika som i fjol sa mina kompisar avmätt men det verkar lovande för den kommande odlingssommaren tycker jag. Vi ses kanske på nästa mässa i Älvsjö, det här är bara början på resten av trädgårdslivet.

3 kommentarer:

 1. Låter som du haft en fin dag, hur är Kistamässan jämfört med trädgårdsmässan i Älvsjö?

  SvaraRadera
 2. Skillnaden mellan mässorna är att en är liten och lugn, en är stor och rund...det går inte att välja vilken som är bäst de har båda en roll i min trädgårdsvärld.

  SvaraRadera
 3. Låter som du haft kul:) Kistamässan har jag inte besök men Älvsjömässan flera gånger. Sist för tre år sedan och i år blir det inte heller. Kul med bilder på spaljerade..äppelträdet? Har ju lite funderingar på mina päronträd. Det är nog för mycket jobb att flytta och dona och sen kanske de inte klarar det iallafall. Får fundera vidare.
  Ha det gott bland dina plantor!

  SvaraRadera