måndag 16 augusti 2010

Tomaternas tid är här.


Nu börjar mina tomater bli mogna, ja faktiskt även de som är på bilden den vita hjärtformade, 'White Heart', så klart! Formen är mycket vacker men tomaterna blir alldeles för tunga och växten kräver mycket uppbindning och mer värme än vad som kan ges vid husväggen så nästa år blir den inte med i min odling, tror jag. Sen har jag en 'Garten Perle' en rosa körsbärstomat som är jättegod, en inte än färdig 'Kentucky Hierloom' som jag hoppas mycket på. Ytterligare en egeninsamlad och sparad sort i 25 år, röd, tidig och söt halvstor tomat. Från en vän som delade sina inköpta tomatfröer från estland med mig, sorterna 'den stora gröna' och 'den stora gula'. Får inte glömma den gröna lilla: 'Green Grape' som är helt fantastisk i smaken, bäst av alla små. Här ska kokas Ratatouille, ketchup och Baronens chutney, när jag får tid, annars får väl alla familjemedlemmar, arbetskamrater och besökare smaka av de färska och solvarma tomaterna så mycket de orkar....mer tid åt alla tomatodlare!

3 kommentarer:

 1. Vilka exklusiva tomater du har, imponerande, vit hjärtformad har jag aldrig hört talas om tidigare:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Oj så många sorter! Green Grape sådde jag förra året. Sungold sätter jag varje år. En favorit här:)Busktomaten Wilma blev det också i år.

  SvaraRadera
 3. Spännande sorter du har.
  I sommar har jag haft plantor på friland och de har gett riktigt bra ifrån sig. Näst år skall jag sätta fler så jag kan torka och frysa in.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera