tisdag 22 september 2009

Härlig är jorden!


Kompostbingen är tömd och jorden finns nu i mitt nya land, visst är det härligt att kunna ösa skottkärra på skottkärra med ny fin kompostjord och sedan se hur växterna stormtrivs. Helt tomt är det inte i komposten utan vissa rötter, kirskål, gammal gräsmatta och annat slarv plockas ju rent från rabatten och så är tillverkningen på gång igen. Så här på hösten kan man ju knipsa lite här och där och snabbt få en bra hög av blivande jord. Jag funderar på om jag ska ta lite på äppelträden efter skörd då de har drabbats monelia, svampen som orsakar att frukten ruttar på trädet och behöver en luftigare krona. Plommonträdet ska sågas i höst då det är gammalt och skräpigt, en honungsros ska få flytta in istället och så får ju hackspetten kvar sin nötknäckarklyka i plommonträdet. Katsura, blodtopp och rödbladig hassel planterades igår nu återstår inte så många plantor att sätta i mitt nya woodland, gångarna är kvar och ska skottas i med grovt singel. Hoppas att allt hinner rota sig innan kylan kommer. I kväll så regnar det, det är bara tacka och ta emot för då sköter naturen om vattningen av nyplanteringen, tack!

5 kommentarer:

 1. Visst är det roligt med projekt och du verkar snart vara klar med ditt och bra blev det.
  Här har vi precis börjat gräva bort en gammal schersminbuske. Dit skall min häxal flytta och där häxalen stod .....osv. Flyttkarusellen har börjat så jag kan sätta magnolian jag vann.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Hej
  Ja, visst känns det som om komposten är det svarta guldet i trädgården. Nu har jag bestämt mig för att min komposthörnad ska inredas med med besked. Jag tror nämligen att det är roligare att se kompost kompostera än att titta på färg som torkar :) Så nu ska det bli mysigt där med lite fikabord.

  SvaraRadera
 3. Iband är man tacksam för regnet;)
  Här ska också en del flyttas och en hel del hamna på komposten. Komposten är en riktig guldgruva för trädgårdsfreak.

  SvaraRadera
 4. Med tiden har jag förstått hur viktig jorden är för växterna. Och kompost är väl toppenbra att ha. Kul att få se dina projekt.

  SvaraRadera
 5. Tack alla för era kommentarer, det är jättekul att blogga tack vare er.

  SvaraRadera