Har länge funderat på att starta en egen blogg för att få utveckla mitt stora odlarintresse och så äntligen kan det nu börja, mitt stora bloggaräventyr. Trädgårdsvis hänsyftar dels på sättet jag odlar mina fröer och hur jag anpassar miljöer för växterna i trädgården och dels en antydan om att jag är trädgårdsmästare.
lördag 25 juli 2009
Bärmums, mums!
Nu blir det fika i uterummet, regnet överraskade oss vid 11.00, det var sagt att det skulle börja regna först i eftermiddag Snopet kändes det då jag var i färd med att skörda lavendel till mitt första försök att göra lavendelsocker och gräsklippningen var i full gång. Men nu är det tid att njuta istället för att flänga runt, kakan blev jättegod det är efter ett recept i Land, för ca. 20 år sedan, så bara det att jag har det kvar säger att kakan är en höjdare. Här kommer det, 150gr smör, rör i 1,5 dl socker, och 2 tsk vanillinsocker tillsätt ett ägg, vispa ett tag. Därefter blandas 4 dl mjöl och 1 tsk bakpulver som blandas i smeten, smöra och skorpmjöla en form, klicka i smeten och toppa med 5dl färska bär, sockra lite på toppen. Gräddas i 175 grader i 45 min. Serveras med lättvispad grädde eller vaniljvisp. Varségo!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bärpajsrecept är alltid trevligt. Skriver ner denna så kan jag pröva den i kväll till kvällskaffen. Den låter ju lättlagad. Får gå ut i regnet och plocka bär...
SvaraRaderaTack för recept, jag använder nya recept hela tiden. Vi har haft uppehåll hela dagen men nu börjar det regna igen.
SvaraRaderaMig igen, tack ! den vara så jättegod!! Den blir nog sensommarens nya stora hit när det gäller bärpajer :)
SvaraRaderaLåter jättegott. Alltid spännande med något 'nytt'.
SvaraRaderaHa det gott
Birgitta
Hej.. kom inn her via Mia pga oppskriften..
SvaraRaderaTakk takk, den skal prøves nu ;o))
Hilsen Bea i Danamrk