Bärmums, mums!
Nu blir det fika i uterummet, regnet överraskade oss vid 11.00, det var sagt att det skulle börja regna först i eftermiddag Snopet kändes det då jag var i färd med att skörda lavendel till mitt första försök att göra lavendelsocker och gräsklippningen var i full gång. Men nu är det tid att njuta istället för att flänga runt, kakan blev jättegod det är efter ett recept i Land, för ca. 20 år sedan, så bara det att jag har det kvar säger att kakan är en höjdare. Här kommer det, 150gr smör, rör i 1,5 dl socker, och 2 tsk vanillinsocker tillsätt ett ägg, vispa ett tag. Därefter blandas 4 dl mjöl och 1 tsk bakpulver som blandas i smeten, smöra och skorpmjöla en form, klicka i smeten och toppa med 5dl färska bär, sockra lite på toppen. Gräddas i 175 grader i 45 min. Serveras med lättvispad grädde eller vaniljvisp. Varségo!
Bärpajsrecept är alltid trevligt. Skriver ner denna så kan jag pröva den i kväll till kvällskaffen. Den låter ju lättlagad. Får gå ut i regnet och plocka bär...
SvaraRaderaTack för recept, jag använder nya recept hela tiden. Vi har haft uppehåll hela dagen men nu börjar det regna igen.
SvaraRaderaMig igen, tack ! den vara så jättegod!! Den blir nog sensommarens nya stora hit när det gäller bärpajer :)
SvaraRaderaLåter jättegott. Alltid spännande med något 'nytt'.
SvaraRaderaHa det gott
Birgitta
Hej.. kom inn her via Mia pga oppskriften..
SvaraRaderaTakk takk, den skal prøves nu ;o))
Hilsen Bea i Danamrk