söndag 14 juni 2009

Växthusarbetesväder.

Här öser regnet ner idag det ska komma 40mm och jag som behöver få ner potatisen. Jag gräver lite igår och planerade en ny hallonhäck, flyttade från mitt nya torvparti, och då vart man helt ner geggad av jorden så idag blir det att jobba inne, fast ute. Fotot är tagit på min inspektionsrunda efter hemkomsten efter semesterresan för en vecka sedan. Här finns det mycket att styra upp, tomaterna behöver plockas, på blad, så luften kan passera förbi utan att ohyran ska flytta in. Persikorna har lite gulnade blad måste kolla varför och gurkorna ska ut i landet men inte idag då förruttningsrisken är för stor samtidigt som plantorna börjar bli för långa för att kunna hanteras bra....chili och auberginerna mår bara bra och knoppas i värmen från förra veckan, kanske den enda i sommar, rys och hutter!

4 kommentarer:

 1. Vi får väl ändå hoppas att det kommer mera värme. Hos oss har det också ösregnat hela dan.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Vi har spöregn hela dagen idag , men jag har varit ute och gubben min har gjort nya lådor för krukorna som skall få stå i grus.
  Jag har kollat upp Fotbladet jag tänkte kanske att jag blandat ihop namnen. Mycket riktigt. Den heter Podophyllum hexandrum "Majus" den är rosablommande. Tur att Googel finns.
  Bra att du skrev det jag har även dem med helt gröna blad.

  Ha det gott

  Gunilla

  SvaraRadera
 3. ser att det växer så det knakar i ditt växthus;)
  Det ser härligt ut:)

  SvaraRadera
 4. Det ser ut att växa bra i ditt växthus.
  i går hade vi uppehåll och slapp regnandet, nu behövs inte mer på ett tag, och idag har vi haft solsken hela dagen...mera sådant vill jag ha.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera