onsdag 6 januari 2016

Sommarmöte i Borlänge.

 STA´s sommarmöte gick av stapeln i Dala/Gästrikekretsen i fjol, närmre bestämt i Borlänge. Som fredagsmingel fick några av oss välja ett guidat besök i koloniträdgårdarna. De var speciellt vigda för mångkulturell odling, så spännande det var att höra om andra länders odlingseder och bruk. Mycket grönt var det på liten yra, som skördades många gånger på en och samma sommar. Det är de gröna bladen som är nyttigast, ja och som är så "inne" i odlingsbranschen i år.
 Vi fick vara åskådare till hur skörden gick till, snabbt och urskiljningslöst gick saxarna över de gröna groddade lökarna och salladerna, klippet samlades sen  i en påse att ta med hem till frugan som lagade till allt efter de traditionella recepten från hemlandet. Kanske blir rätten vårt nya fredagsmys.
 Här finns den den rosa maskrosen som alla trånar efter, i grusgången hos en hängiven STA´are i Dalarna. För min del fick den stå kvar, men det fanns annat mycket fint i den första besöksträdgården på lördagen. Och på söndagen blev den välbesökta växtmarknaden som även jag deltog i med plant.
 Många fina gräs, vackert gulbladigt med blå sommarastrar en bra kombination att ta efter.
Hoppas jag kommer tillbaka hit igen det fanns så mycket kvar att upptäcka i Dalarna med omnejd, allt vackert och konstnärligt sammanvävt med växter i alla årstider.

2 kommentarer:

 1. Härlig trädgård på sista bilden, tycker förstås jag som gillar stenar:) Lilla huset med grästaken ser jätte fint ut!!
  Spännande med trädgårdsresor, sånt gillas:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. I have been tiny bit familiar of this your broadcast provided bright clear concept...
  ดูหนังออนไลน์

  SvaraRadera