måndag 6 januari 2014

Nytt år nytt liv.

 Årets första fröbeställning har kommit hem till mig och jag försöker skriva in alla nykomlingarna i min sådagbok, förbereder och funderar, härliga tider!Jjag har återigen fastnat för vinrött, orange , gult och grönt(!) här ser ni mina fynd och det kommer mera...Sommarblomslådorna blir gula rosenskära med färgsporre i färgmix med gul mitt. De stora runda blommorna kompliteras med prydnadsrisets spinkiga blad och vinröda ton. Mangoldbladen lugnar ner och kan sen skördas, ypperligt!. Luktärtor och högväxta dubbelblommande vinröda rosenskära hamnar i sällskap med ringblommorna i odlingslandet, tror jag. Nästa sändning från estland innehåller hänglobelior, Törnrosas kortel och petunior i vinrött, mumsigt eller hur.
 Nere i källaren fick jag en ingivelse att vattna upp mina frösådda liljor, ja några små ena, vattenliljan, den som direkt sätter knopp då den får vatten, vit sefyrlilja, gul klenodlilja, Albuca shawii. Hoppas på en fin blomning i vår...i alla krukorna som jag vårdat i tre år, kanske de behöver ett år till så då väntar jag....
 Julen slängde vi ut idag, gran och alla prydnader men några eftersläntrande knoppar i amaryllisarna är på väg upp så de får stå kvar. Säjer hejdå till julen för den här gången och det känns bara bra då allt det nya är på väg in...och säjer välkommen till odlingsåret 2014.

3 kommentarer:

 1. Visst är det skönt att jul och nyår är slut för denna gång. Ja Marianne, i krukorna måste vara Rhodohypoxis baurii, Rosenblund, vilket vackert namn. En växt jag inte visste namnet på, tack ska du ha! Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, välkommen! :) Jag har beställt samma gula rosenskära som du. Har haft en blandad känsla för dem. Älskar bladverket men har inte riktigt hittat någon blomfärg som jag gillat. Hoppas mycket på 'Sunset Yellow'.
  Klart jag kommer på mötena! ;) Har mailat dig.
  Ha en finfin helg!
  Kram

  SvaraRadera
 3. bra.. det är reda på dig men var är Margita?!

  SvaraRadera