onsdag 26 juni 2013

Episod 2,5...fortsättning på Englandsresan.

Först innan vi hoppar till dag tre på min Engelska trädgådsresa så måste jag visa Merriments gardens, denna trädgård har vackra färgkompositioner och har hämtat inspirationen från Monets trädgård i Frankrike. En störthagelskur tog emot oss när bussen svängde in på gårdsplanen till handelsträdgården och sen kom solen och räddade vårt besök i deras fina visningsträdgård. Här hittade jag också några fina växter att ta med hem; Isotoma ’Fariy Carpet’, Erodium chrysanthum, pink flowered. Geranium ‘Coombland White’. Den förstnämda blev bränd av solen direkt vid planteringen här hemma...saknade väl den skyddande dimman i hemlandet.
Jag älskar irisar, namnet är inte så viktigt i en visningsträdgård utan bara uppenbarelsen av blomman är till för att avnjutas! Nedan en tulpanäng, alla trädgårdsmänniskor vi träffade på våra besök sa att våren i England var fördröjd och missväxten var stor men det syntes intet av här.

Ett blått fält av "förgät-mig-ej" i strikta ramar av buxbom, traditionellt barockt!  Mörkt röda stora trädpioner såg vi på flera trädgårdar, jättevackra men svåra att göra sig rättvisa i bild.
Tack för ert stora tålamod för bloggandet går ganska trögt och finvädret har lockat ut mig till arbetet utomhus. Jag återkommer med mera bilder vid fortsatt regnoväder...

4 kommentarer:

 1. Besökte också Merriements, en jättefin anläggning.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så fina bilder från resan! Fastnade för "mörkt röda trädpioner"! Ska kolla i morgon om Zetas har sådana! Vi har vita Rockii men skulle gärna komplettera med mycket mörkt röda!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Kul att få följa din trädgårdsresa i England med hjälp av dina fina bilder!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Tack Marianne, har glömt att jag fått en penstemon, men nu känner jag igen den.
  Kram

  SvaraRadera