torsdag 3 november 2011

Det knoppas i uterummet...Så här långt gånget på året brukar det vara ganska blomfritt i mitt uterum men inte efter den varma hösten i år, nu är det många som trängs och tävlas om min uppmärksamhet, här har ni två kombattanter. Först den rödrosa knoppen av Crinum powellii, den blommar mycket kort och då får jag gå ofta och titta så jag inte missar de fina klockorna i sin bästa tid. Hoya linearis har jag aldrig fått i blom förut jag har misslyckats med vattningen åt båda hållen, både för vått och för torrt men nu så blir det dagliga inspektionsrundor i växtdjungeln i uterummet för att njuta av underverket. Min Amazonlilja är också på gång, den blommar i vitt och är något narcisslik. Det är roligt med gammeldags liljeväxter, jag byter gärna till mig fler om någon vill dela med sig av sina sällsyntheter....

4 kommentarer:

 1. Så underbart med knoppning när mörkret tilltar! Tyvärr tröttnade min hottentottlilja på mig så den kan jag inte dela med mig av, men den var också härlig när den blommade om vintern.

  SvaraRadera
 2. Vilka spännande växter du har. Amazonlilja har jag misslyckats med, är det inte ovanligt med en hoya som blommar nu?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så fina blommor du har att vänta dig! Hoyan fick jag som skott av svägerskan. Den blommade hos henne, så kanske kommer även jag att få se den hos mig så småningom:)
  Ha det gott i din jungel!!

  SvaraRadera
 4. Härligt när man lyckas med sällsyntheter!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera