Har länge funderat på att starta en egen blogg för att få utveckla mitt stora odlarintresse och så äntligen kan det nu börja, mitt stora bloggaräventyr. Trädgårdsvis hänsyftar dels på sättet jag odlar mina fröer och hur jag anpassar miljöer för växterna i trädgården och dels en antydan om att jag är trädgårdsmästare.
måndag 17 oktober 2011
Helgens övningar.
I helgen som var hade vi vackert väder men kallt på morgnarna så förmiddagarna gick åt till att ta vara på sista skörden. Jag har inte skördat någon rosenkvittenfrukt förut men då jag fick tips på gelé blev jag liksom lite nyfiken och provade. Och med mycket lyckat resultat! Smaken och konsistensen blev helt perfekt, gelén stelnade som den skulle, säkert tack vare alla kärnor som fick koka med och smaken var det inget fel på tvärtom, varför har jag inte fått till det här förr tänkte jag...tack Laila för receptet. Sen vill jag bara visa att Syrénbuddlejan viss går att odla i zon 4, från frö till meterhög blommande planta på en sommar, får se till våren vad som är kvar efter vinterns kyla men jag har stora förhoppningar. Leve klimatförändringarna!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilken växtkraft din buddleja har!! Håller tummarna att den klarar vintern. Kan bara konstatera att du har riktigt gröna fingrar:)
SvaraRaderaHär regnar det idag och jag ska jobba kväll. Inget trädgårdsarbete idag alltså.Ha det gott!
Hej Marianne,
SvaraRaderagott med en "ny" gelé:)
Syrenbuddleja har vi här också, eller rättare sagt min kompis.
Jo, det är OK att rosorna blommar nu, jag har ju bara härdiga sorter.
Ha det bra!
Gör hellre gelé än sylt eller marmelad av t.ex. vinbär, krusbär, havtorn, stenbär. Gelé är mer användbart tycker jag och barnbarnen föredrar det framför sylt.
SvaraRaderaGrattis till den lyckade buddlejasådden!
Ha det gott!/Laila
Gelé på rosenkvitten brukar jag också göra. Väldigt gott till olika kötträtter.
SvaraRaderatrevlig helg
Birgitta