måndag 12 september 2011

Lördagsgodis.


Min ledighet blev en skön och avstressande minisemester då jag fick ägna mig åt min trädgård helt utan konkurrens av andra oväsentligt som matlagning eller tvätt....helt enligt mina egna planer. Ja, när det inte regnade som spön i backen förståss, för då vill jag inte vara ute, fast jag kan. Då blev istället uterummet i fokus med vattning och ompyssling i allmänhet och se, flytten hade medfört två blommande skönheter in i värmen. Mina passionsfrukter blommade för fullt, en rosa och en vit båda sätta med frön från Impecta, de tar stor plats när de har växt ut med rankorna och fått knoppar men visst är de läckra...så de får ta platsen i uterummet och andra växter får ställas ner i pannrummet i källaren, så länge. Hösten sägs vara i antågande med stormar och slagregn, jag har kvar en del att plocka in så som pelargoner och fuchsior, hoppas att jag hinner få in alla känsliga lökar och knölar innan istiden är här igen.

2 kommentarer:

 1. Dom ser så fina ut båda två! Har också provat att så från frön...men inte blev det mycket av mina plantor. Får nog köpa mig en klar växt istället:)
  Här blåser det för fullt och regn är på väg säger de som vet. Usch! Kanske lika bra att man jobbar ikväll.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Ibland behöver man verkligen vara ledig, inte minst med tanke på trädgårdsbestyr, men istiden vill jag inte tänka på. Onekligen kom hösten snabbt, tyvärr.
  Kram

  SvaraRadera