söndag 19 december 2010

Julpyssel, 2.


Min ljuskrona i luffarsmide finns nu upphängd i mitt uterum med ljus och alla julprydnader ,jag blev ganska nöjd faktiskt. Julgranen står bredvid och jag har hela dagen forslar undan krukor, både stora och små för att få mer plats och för att undvika skador på växterna som inte tål stå i granens närvaro. Vi har aldrig varit så här tidiga med att klä granen min make och jag men det kan ju spela roll att barnbarnet var på besök och fick hjälpa till och speciellt stolt blev han när spiran skulle på toppen, sittande på morfars axel tog han stunden på på allra högsta allvar. Var är alla paketen, blev hans nästa fråga, och tomten? "När fjärde ljuset är tänt ska vi ha kul för då är det jul" citerade han dagisversen, ja det är inte lätt att förklara allt som vi vuxna vet. Men tillbaka till mina växter och de är många, några är bara jord och andra fem meter långa men alla ska de få sin plats. Äntligen är alla mina fröerna är sorterade och listade men inte rensade så jag har nog fullt upp i mellandagarna och så ska det beställas nya, mmmhmmm det gillar jag. Har fått den nya Impecta-katalogen och snart kommer STA-frölistan med medlemstidningen, det är jul det!

2 kommentarer:

  1. Så duktig du är! Jätte fint. Är det inte en porslinsblomma som hänger ner? Har en liknande hemma. Har du något namn på den?
    Låter som rena julafton med alla fröer;9

    SvaraRadera
  2. Ditt uterum fyller många funktioner, önskar att jag också hade ett... Visst är det härligt med barnbarn och alla deras frågor:)
    Ha det gott!

    SvaraRadera