tisdag 19 oktober 2010

Höstvårblomster


På min kamerarunda här om dagen fick jag in ett bra kort som jag bara vill visa er, utan stativ eller fix blev bilden så rättvis mot min lilla fina primula som visst vaknat i fel årstid. Gul och pigg och i skydd av sina breda blad "hyser" den hopp för våren som ska komma igen. Och doftar gott gör också. Har liksom svårt att välja bort alla gula blommor, den här är så fin och förtjänar en egen plats i både min trädgård och mitt hjärta. Primula auricula. Jag är inte klar än där ute, har beställt några tulpaner som jag hoppas kommer till helgen och kvar i växthuset står några Saxifraga 'Boston Spa' och ytterligare några plantor från årets sådder som ska ner i jorden.
"Hys hopp än går jorden i sitt lopp" Mysiga höstkvällar väntar!

4 kommentarer:

 1. Ser nog lite frusen ut, men ack så fin. Jag har haft jättesvårt för att klara aurikler. Mysiga höstkvällar är väl toppen. Jag är heller inte riktigt färdig där ute.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Har lite kvar att plocka in innan snön kommer på riktigt. Vi hade lite sno här om dagen fast den är borta just nu. Än vill jag ha några höst dagar kvar:) Sköt om dig!

  SvaraRadera
 3. Här har snön visat sig och vi har ganska mycket som är snötäckt. Fast den kan ju smälta bort om det blir varmare.

  Allt i trädgården är klart för vintern.
  Så nu längtar jag bara efter våren.

  Ha det gott.
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Såg när jag var på landet förra helgen att auriklerna (flera av dem) blommade. Några med gula och några med blåsvarta blommor. Visst är det svårt att välja bort, men den blåsvarta är/var finast ;-)
  Årets aklejasådder står nergrävda i grönsakslandet. Vill se blommorna innan jag bestämmer mig för vara eller icke vara...
  Fortsatt skön söndag
  Birgitta

  SvaraRadera