torsdag 30 september 2010

Höstrosor
Nevadan och Apotekarrosen verkar inte vara klara med sina blomningar, de fattar inte att nu är det dax att gå i vintervila. Det är faktiskt flera rossorter som blommar och sätter knopp nu i slutet av september. Kanske det inte är så konstigt egentligen, då allt började så sen i våras på grund av snökaos och kyla. Men är det ett farligt tecken, på att rosen inte mår bra eller kommer att få det tufft igen nästa vår? Ska de inte härdas av eller nått. Gödningen slutade jag med i juli som det står i handboken och uppkupningen är på gång ska bara ta bort mina kattmyntor för hela kvarterets katterna har samling hos oss och då lämnar de små högar efter sig som jag inte vill ha på gräs eller i mina rabatter. Jag ska skänka dem till kattägarna! Lavendel ska det bli istället, har sått den vita, som är ljusblå och den duger lika bra, för vem kan väl neka till att rosor och lavendel klär varandra förförligt bra. Helgen är snart här igen och då.....får ni se sen. Har en bra och grävlig helg.

3 kommentarer:

 1. Hej Marianne!
  Så kul med lite rosor. Jo, 'Nevadan' blommar om så det är inget konstigt, däremot blommar 'Officinalis' bara en gång så jag tror det är en annan ros, kanske 'Portlandica' som är väldigt lik den förra och remonterar. De absolut härdigaste rosorna blommar ju bara en gång och mognar av tidigt, de är naturligtvis de mest lättodlade.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Här blommar också enstaka rosor vidare. Fina exemplar du visar! Hoppas att vintern blir lite snällare mot växterna i år. Fick ju klippa ner alla mina i våras. Honungsrosen hann inte änns blomma i år. Fast de andra var tuffare än jag trott!
  Måste också börja med uppkupningen:)
  Skönt med helg igen. Sköt om dig!

  SvaraRadera
 3. The Alexandra Rose blommar fortfarande flitigt men annars har rosorna nästan lagt av för den här gången.
  Lavendel och rosor, ja. Lavendel är alltid fint ;-)
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera